Annonce

Annonce

Svar: Paraplyklapvogne


19. juni 2013

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære M

Tak for dit brev :)

Det kan være rigtig praktisk med en paraply-klapvogn og jeg kan godt forstå at du en gang imellem har brug for en sådan i stedet for den større klapvogn, som fylder meget og er svær at klappe sammen osv.

De fleste paraplyklapvogne kan bruges fra barnet er 6 eller 8 måneder gammelt - det afhænger lidt af modellen og burde fremgå fra producentens side. Nogle paraplyklapvogne har så lidt støtte og ingen affjedring, at det anbefales at barnet ikke sættes i en sådan, før barnet kan sidde stabilt selv. Andre paraplyklapvogne kan bruges tidligere.

Det er generelt vigtigt at vælge en paraplyklapvogn, der giver barnet støtte og hvor ryglænet kan slås ned og især i forhold til dine børns alder, vil det være godt at vælge en vogn, hvor de både kan ligge og også sove nogenlunde godt. I forhold til en rigtig klapvogn, så får man naturligt ikke samme støtte og affjedring i en paraplyklapvogn og skal man på længere ture og skal vognen generelt bruges til at sove i osv. så kan det være en god idé at have en rigtig klapvogn eller barnevogn. Men drejer det sig om korte ture i indkøbscenteret, ...


Annonce

... på museet, eller på en ferie, så er en paraplyklapvogn rigtig fin.

TÆNK har testet paraplyklapvogne og de klare sig stort set alle rigtig godt. Priserne varierer meget, men sikkerheden er god i næsten alle testede vogne. Du kan se deres test på tænk.dk. De har også lavet en "tjekliste til køb af klapvogn", hvor de gennemgår de forskellige typer og hvad man skal vælge ud fra.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

I forhold til at sidde udadvendt i vognen, så vil jeg normalt anbefale at barn og forældre kikker på hinanden - især når de ikke er ældre end 6 måneder. Der er rigtig mange indtryk, og der sker meget, og et lille barn kan godt blive bombarderet og få for mange indtryk, hvor det kan være betryggende at kunne se mor, og at du pludrer med dem og viser dem at det er okay, alt er helt fint. Modsat, så er det også lidt svært med to børn og få det hele til at gå op i en højere enhed - det forstår jeg godt - og jeg tænker at de to jo også har hinanden og vil kunne se hinanden, hvilket måske vil betrygge dem lidt. Og så skal du naturligvis være der, holde øje med dem og reagere på dem:)

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

28. januar 2024 | Transport og ferie | 10 mdr.

Pylret baby 10 måneder

Kære Helen Tak for dine rigtig gode tidligere svar på vores spørgsmål! Her...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Transport og ferie | 4 år, 1 mdr.

Ferie med børn

Kære Helen Vi er min mand, jeg, vores datter på 4 og dreng på 7 måneder på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce